Mentorstvo

Na tej strani najdete informacije v zvezi z izobraževanjem za učitelja Iyengar joge pod vodstvom mentorja iz Slovenije ali tujine.

Mentorski proces

Postopek, da postaneš učitelj, vključuje vsaj tri leta obiskovanja vadb Iyengar joge in še tri leta mentorskega procesa. Mentorski proces se zelo razlikuje od prejšnjih tečajev usposabljanja učiteljev. Mentorstvo se osredotoča na odnos med mentorjem in mentorirancem ter od mentorja zahteva, da je popolnoma predan rasti svojega mentoriranca. Mentorstvo je eden od načinov delitve odgovornosti za krepitev naše skupnosti.  Vsak učenec si mora vzeti čas, ki ga potrebuje, da se pravilno nauči asane in pranajame. To morajo storiti najprej kot učenci in ne smejo hiteti, da postanejo učitelji. Iyengar joga asociacija ima nato odgovornost, da v sodelovanju z mentorji organizira izpit s katerim si mentoriranec pridobi certifikat Iyengar joge . Izpiti potekajo v slovenskem jeziku pod vodstvom ocenjevalcev iz tujine ali Slovenije. Izpit traja dva dni in vsebuje tako prakso kot tudi poučevanje. 

Izjava o mentorskem odnosu

V nadaljevanju si lahko prenesete dokument Izjava o mentorskem odnosu, ki ga morate podpisanega poslati na board e-poštni naslov.

Pristopna izjava

V nadaljevanju si lahko prenesete Pristopno izjavo in jo podpisano pošljite board e-poštni naslov.

IYENGAR JOGA ZDRUŽENJE SLOVENIJA
Ulica Jožeta Jame 12
1210 Ljubljana

info@iyengarzveza.si

TRR: SI56 6100 0001 2322 257
Delavska hranilnica d.d.

 

Kje smo?

Naslov
IYENGAR JOGA ZDRUŽENJE SLOVENIJA
Ulica Jožeta Jame 12
1210 LJUBLJANA-ŠENTVID

Naši podatki
Davčna številka: 48707147
Matična številka: 4078110000
R93.120 - Dejavnost športnih klubov

TRR: SI56 6100 0001 2322 257
Delavska hranilnica d.d.

E info@iyengarzveza.si